Toggle menu

Waarom voor een WordPress website kiezen?

WordPress als Open Source Technologie

WordPress is op dit moment de grootste en meest gebruikte CMS. Het succes van WordPress is mede te danken aan het feit dat het een open source applicatie is. Dat betekent dat het gratis is én dat het programma steeds wordt verfijnd en verbeterd. Duizenden mensen over de hele wereld ontwikkelen steeds weer nieuwe en gratis plug-ins en themes. En als dat niet genoeg is, dan zijn er ook nog honderden betaalde WordPress plug-ins en themes. WordPress ontwikkelt snel en garandeert op die manier dat uw website altijd met zijn tijd meegroeit en uiterst stabiel is.

WordPress is gebruiksvriendelijk

WordPress is een Content Management System (CMS) waarmee u gemakkelijk een website kunt bouwen en beheren. Met behulp van een CMS gaat u zelf een website maken, zonder computertaal – HTML of PHP – te hoeven kennen. Een CMS ziet er eigenlijk zo uit als een simpel tekstverwerkingsprogramma. De applicatie vertaalt uw content zelf in een scripttaal.

WordPress is flexibel

WordPress is een erg flexibel content management systeem dat toelaat om de inhoud van de website op basis van tags te organiseren in voorafbepaalde categorieën. We noemen dit een taxonomy. Elk node of content type kan bestaan uit verschillende soorten inhoud: tekst, beelden, video of een combinatie ervan. Op basis van de tags kan men lijsten en filters gaan opstellen om een pagina dynamisch samen te stellen uit de verschillende content types.

Adverteren via Google Ads

WordPress is zoekmachinevriendelijk

WordPress is uiterst zoekmachinevriendelijk! De code is simpel en schoon en volgt de W3C protocollen. Toch betekent dit niet dat je zelf niets meer hoeft te doen. WordPress heeft weliswaar een sterke SEO-basis, maar als je echt hoog in de zoekmachines wilt ranken, zal je je actief moeten bezighouden met WordPress SEO.

Veruit de meest gebruikte plugin voor het optimaliseren van een WordPress website is de Yoast SEO WordPress plugin. Yoast zorgt ervoor dat teksten op je website beter worden gevonden in zoekmachines. De Yoast SEO WordPress plugin is zeer uitgebreid, en heeft onder andere de volgende functies:

Pagina analyse

Wanneer je begint met WordPress SEO, is het belangrijk dat je nadenkt over de zoekwoorden die relevant zijn voor jouw website. Anders gezegd: op welke keywords wil je dat jouw website gevonden wordt? De Yoast SEO WordPress plugin heeft een functie waarbij je per pagina een focus-zoekwoord invult. Vervolgens controleert de plugin automatisch in hoeverre de pagina geoptimaliseerd is voor dat zoekwoord. In de tab ‘pagina analyse’ zie je het resultaat. Daarnaast geeft deze functie je een melding wanneer je bepaalde tags, headers of descriptions bent vergeten.

Titels & meta-descriptions

De meta-description van een pagina is de omschrijving die de bezoeker ziet in de zoekresultaten. Met de Yoast SEO WordPress plugin kun je de titels en meta-descriptions van je webpagina’s eenvoudig aanpassen en krijg je direct een voorvertoning te zien van hoe het geheel er in Google uit zal zien. Daarnaast kun je met Yoast ook templates instellen voor het automatisch genereren van titels en meta-descriptions.

XML Sitemaps

Een XML sitemap is een bestand dat speciaal gemaakt is voor zoekmachines en ook alleen door zoekmachines wordt gebruikt. Een XML sitemap bevat alle URL’s van een website en informeert de zoekmachine over de structuur van de site. Hierdoor kan de zoekmachine de website beter indexeren. Met de Yoast SEO WordPress plugin kun je zo’n XML sitemap maken.

Breadcrumbs

Breadcrumbs, in het Nederlands ook wel eens kruimelpaden genoemd, zijn interne links die laten zien op welke pagina je je bevindt. Dat heeft twee grote voordelen. Bezoekers zien waar op de website ze zich precies bevinden (bijvoorbeeld home – productcategorie – productnaam) en klikken daardoor sneller door naar andere pagina’s. En Google kan de website beter indexeren, waardoor je website beter zal ranken.

Wil je producten online verkopen?

Geen software- of licentiekosten

WordPress is een zogenaamd open source CMS, wat betekent dat de code vrij te downloaden en te gebruiken is door iedereen die dat wenst. In tegenstelling tot bij sommige andere systemen betaal je voor WordPress dus noch aankoopkosten, noch maandelijkse of jaarlijkse licentiekosten. Dat betekent dat je volledige budget geïnvesteerd kan worden om de WordPress-code volledig naar je eigen smaak, wensen en doelstellingen te configureren in plaats van een softwarebedrijf te betalen voor het gebruik van hun platform.

Kies je ervoor om je website via WordPress.org te starten, dan komen hier standaard de kosten voor een webhost en een domeinnaam bij kijken; downloaden van de software is wel gratis. Je kunt je webhosting en je domeinnaam aan de hand van je te besteden budget en tijd uitkiezen.

  • Domeinnaam – Een domeinnaam zorgt ervoor dat je website op het web gevonden kan worden door je gebruikers. Bij de registratie van een domeinnaam komen kosten kijken. De hoogte van deze kosten voor je WordPress website zijn uiteenlopend en hangen vooral af van de domeinextensie die je kiest; aan elke extensie hangt een ander prijskaartje.
  • Webhosting – Naast de registratie van een domeinnaam heb je webhosting nodig, zodat je website ook daadwerkelijk via het internet te bereiken is. Webhosting is als het ware het huren van een stukje schrijfruimte op een server. De kosten hiervoor hangen af van de wensen die je voor jouw website hebt. Er kan een keuze gemaakt worden uit verschillende pakketten. Bedenk goed wat jij zoekt in een webhostingpakket; bij de één spelen bijvoorbeeld vooral de kosten een rol, en bij de ander is de hoeveelheid beschikbare webspace het belangrijkst.

Een WordPress website iets voor jou?

Interesse in een professionele WordPress website? Dan gaan we hier graag dieper op in tijdens een verkennend gesprek! Dien hier jouw aanvraag in.

Online Marketing

Webdevelopment

Follow us

Copyright © Digital Division